Contest Baby Ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com

banner comey
Image
mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com
NAMA MAMA: SITI RAHMAH BINTI OTHMAN
NAMA ANAK: NUR ARISSA NAJWA BINTI NOOR AL-YUHADI
Hadiah Pilihan hati: Trunki bag (Pink colour)
List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang
(pilih salah satu sahaja).
1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys
Hadiah Pilihan hati: Trunki bag (Pink colour)
Syarat2 peraduan.. Senang okehh!
Peraturan contest ::
Contest bermula sekarang!!!
12.6.2013 hingga 7.7.2013.
 
1.contest terbuka kepada semua golongan masyarakat malaysia tanpa mengira kaum dan bangsa.
 
2. Semua lapisan umur boleh join.
 
3. Anda cuma perlu submit gambar baby anda dalam mood yang ceria. Tak kisah samaada baby tu anak sendiri,anak saudara, atau cucu.
 
4. Jika anda tiada blog,anda boleh submit gambar melalui facebook. 
 
5. Add facebook personal saya. (Ada di sidebar). Jangan add acc fan pages saya ye..
 
6.Create 1album khas dengan nama “contest baby ceria by barangbabymurah.blogspot.com”
 
7. Di dalam album tersebut,anda diwajibkan letak banner contest(refer gambar diatas).
 
8. Kemudian,anda upload gambar baby anda dalam mood yang ceria dan HARUS TAG FACEBOOK saya.
 
9. Description gambar haruslah letak point2 berikut :-
1. Jom membeli barang baby dengan harga borong minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot com
 
10. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.
 
List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI DI RUANGAN CAPTION GAMBAR BABY ANDA. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH YANG ANDA PILIH JIKA ANDA MENJADI PEMENANG.
 
1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys
 
Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.
 
11. Jika anda nak join melalui entry blog,  anda harus letak title entry :: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com
 
12. Anda harus masukkan gambar banner contest.
 
13. Masukkan juga gambar anak anda dalam mood ceria.
 
14. Anda perlu menulis di bawah gambar tersebut :- ” mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com”
 
 
15. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.
 
List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI KE DALAM ENTRY YE. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH APA YANG ANDA NAK JIKA ANDA DIPILIH SEBAGAI PEMENANG.
 
1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys
 
Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.
 
 
16. Submit kepada saya entry tersebut dengan meninggalkan link entry anda pada ruang komen.
 
 
17. Sama ada join melalui facebook atau blog,anda jangan lupa untuk letak nama penuh anda dan nama baby anda.
 
 
18. Hanya akan ada 2pemenang dan 8orang hadiah saguhati. Hanya pemenang PERTAMA yang akan dapat hadiah yang dipilih sendiri, pemenang KEDUA akan mendapat TRUNKI BAG. 8 orang saguhati akan menerima rompers ck 3in1.
 
 
19. Jika anda pasangan yang berkawen,anda dan suami boleh join secara berasingan.
 
 
19. Anda boleh ajak family anda untuk join, 1baby ada 6 7 gambar pun tetap saya terima,tapi haruslah berlainan owner blog dan berlainan owner facebook.
 
 
20. Gambar tak semestinya anak anda seorang..gambar anak anda dengan anda boleh. Dengan kawan2 dia boleh..tapi mesri makesure anak anda nampak ceria,nampak happy dalam gambar.(if dalam gambar ramai baby,tolong inform saya mana satu anak anda ye).
 
21. Contest terbuka kepada baby/toddler umur 6bulan hingga 5tahun.
 
23. Dibawah gambar banner samaada difacebook atau di blog,sila copy paste langkah2 untuk join contest ini.
 
 
22. LETAK SEKALI TARIKH MULA CONTEST DAN TARIKH TUTUP CONTEST YE.
TARIKH TUTUP CONTEST PADA 7.7.2013
Sebarkan..~

WESTERN CABANA@GREENWOOD

182618_2874424195644_1884459128_n

FISH & CHIPS

644260_2874425435675_615729815_n

LAMB SHOULDER 

581133_2874428955763_471222307_n

MONSTER BURGER 

531681_2944966719163_133038066_n

DOUBLE JUNIOR BURGER 

166709_2874418875511_200528540_n

JUMBO HOT DOG 

307311_2874422555603_1627222658_n

SPAGHETTI CARBONARA 

184908_2553232646056_709765574_n

MEATBALL  with Mushroom & Cheese Sauce

295612_2874424915662_1706633240_n

JUMBO BURGER WITH FRIES *Dine in Only* 

549245_2874421955588_265592379_n

SANDWICH

226990_2884772734351_1518910697_n

ICE BLENDED

*Strawberry/Mango/Kiwi/Soursop/Guava 

Location?

577275_2943106352655_513801776_n

 

Sudi2 lah datang ke kedai saya yer.. ūüôā

Rezeki Nak Kahwin~~

A.L.H.A.M.D.U.L.I.L.A.H..

Rezeki itu milik saya!

Yahooooo!!!

Lama ok tunggu offer letter, smpai nk give up & fed up, almost 1 month kot.

Too many procedures & biokarasi.. *no komen lah yg ni*

Tak masuk lagi kena pg interview bulan puasa, pastu dtg awal kena interview lastttttttttttt skali..

Ya ALLAH, xkuat iman mmg mau angkat kaki…

Tapi teringat kata2 my mom;

“Pergi jelah, mana tau dpt berkat hujung2 bulan pose ni”

Kata2 daripada Mr.E;

“Pergi jelah yang, mana tau ni rezeki kita nk kawin.. leh dpt BONUS!”

Materialistic laki aku ni rupanyer!!!

Disebabkan kata2 hikmat daripada mereka2 ni, sy gagah apply off day and prepare for interview *malas okey!

AND now! Berbaloi2…

Tapikan takut lah~~~

Takut xdpt cuti kawinnnnnnnnnnnnnnnn~~ Gagagagagaga~~ tmpar muka sdiri 10x!

Agak2 lepas tak nk cuti 2 weeks padahal keje baru 2-3 bulan.. Huuhuhuh~~

Welcome marketing field bye2 secretary job!… *sob..sob..sob..*

 

I’m Back!

Hahahhaa.. baru tergerak hati nk jenguk personal blog~~

Last post on JUNE k, now nak masuk NOVEMBER dah..

I’m super dupper busy~~ supper dupper double busy*eh ada ke term ni* with my worklife yg agak hectic lately ni..

Plus my perfume business~~ My wedding preps~~ *faint!

Meh sy update satu2 dulu yer..

WORK

  • Running coaching program until early dec (jgn plik if sy ada kat 3-4 places one day.. pnat oitt!)
  • Still lagi do my secretary and admin works (gler kan??)
  • Still organize official event kat my office ni
  • And paling best still GAJI lmbbbbbbbbbbbbbttttt!! (pnat dh mengamuk psl ni….!)

PERFUME CITY

  • Oh! my baby~~ February 2012 dh masuk anniversary ke-3!
  • So far my business sgt ok.. Loyal customers still with me and new baby customer almost every month ada.. ALHAMDULILAH~~
  • But.. my onlineshopcity blog, smpai ke sudah xdpt nk update~~ xcukup tgn!

WEDDING PREPS

  • InsyaALLAH by early APRIL 2012! *jgn lah ada masalah lagi…
  • Hantaran for both side: DONE! (except brg2 basah mcm kek, coklat & etc)
  • Ring for both side: DONE!
  • Baju nikah for HIM: DONE!
  • Baju Nikah for ME: PENDING! Still “mingle2 + blur” mencari yg cantik and AFFORDABLE (opppsss.. sy beli yg ready made je.. malas nk tempah2.. beli kain lah, tailor lah, bla2..)
  • Venue: Home sweet Home——->> Gombak sudah..
  • Door Gift for kidz: Uncang nyer dh siap~~ Handmade ok! (sape nk sponsor gula2 or summi??)
  • Door Gift for guests: dh ada checklist, tinggal nk pilih je.
  • Canopy: PENDING! (still review mana yg better)
  • MUA:¬† PENDING! too many choices~~ fening.. sbb sy xbrpa expert about make up2 ni.. unless leh cover my pimples and scars AND xbuat muka sy mcm hantu!
  • Pre-Wedding Photoshoot: dh booking~~ Lalallala.. Gedix kan! Ada offer kot.. so grab je! *later lah citer
  • Mini Pelamin:¬† Mr.E nk DIY katanyer.. Save.. Save..
  • P.A System: Dah ada qotation, rs nk cari lagi murah kottt~~
  • 2 pieces musician: PENDING!
  • Wedding Cake & Hantaran Cake for Him: by Fyda Farid
  • Henna¬†: Dh jumpa yg murah & cantikk! (tp xbook lagi.. kikikiki…)
  • Kompang: OMG! Rate nowadays RM 500-rm 600!!!!! * yg ni last skali br pkkkkkk…
  • Pahar: DONE! (why i purchase? jeng2.. for my future bussiness! *sempat lagi kan pk psl business!
  • Bunga Pahar: PENDING! Tapi dh ada yg berkenan di hati~~

Ok.. Penat dh… ! Tunggu boss pulang~~ Dia nk pg Vietnam for 4 days… Hipp Hipp Horray!

 

~Western Day~

Tony Romas Menu: Cuba teka pe yg double meaning kat tulisan tu?

Hoohoohohoh..

Suddenly tekak mau makan WESTERN di tgh2 bulan ok!

Pdulikk… RM leh carikk..

Nanti mati kempunan lagi xbest!

So decide makan kat TONY ROMAS, bawak itu MR.E makan..

Saya pernah makan once time celebrate my big bro birthday…

Appetizer

Less than 2 minute, LICIN! Suka..suka..suka..

Ice blended with fully mully with cream!

Huh! Nyesal xorder ni.. xpsl2 duk berebut MR.CREAMY tu..

Muka budak menahan kelaparan!

Cepatlah……..!

Hungry.. Hungry.. Makan budakkkkkkk!

Food for HIM!

1st impression.. byknyer sayurrrr!

For ME! Half¬† chicken… !

Giler besor ayam ni…

Terpaksa order sbb i can’t eat lamb lorr.. nnt xleh bangun pg keje.. fening!

Dessert yg sedap

Tapi ice cream dia sgtttttttttttlah manis!

KAMI DAH KENYANG!!

Kesimpulan yer.. CHILIS paling best!

Tony Romas ni foods dia ok.. tapi selection menu dia tidak memenuhi citarasa kami..

SAYA SUKA MAKAN!

~LotzofLurve~

ONLINE BUSINESS S.A.Y.A!

Fuhh.. Fuhh.. Fuhhhhhhhhhhhhhhhh..

Uishh.. byk btul habuks kat blog ni..

Siap ada ada spiderman.. Uikss!

Super dupper busy with my business online skrg <sy tokey perfume tau>

Demand dia ke main lately ni, maybe sbb I do aggressive marketing

<xsia2 amik Bachelor in Marketing dulu kat UiTM weh, PRACTICE MAKE PERFECT!>

Everything berjalan lancar cuma kdg2 kurang tdo sbb melayan order2 n kerenah customer yg “mcm2 ada” tp still enjoice..

Actually my business online pakai 3 ways of marketing:-

1. FB

2. BLOG

3. TWITTER

<mmg 24hr/7days hadap lappy lorr>

~ Selling 7 types of perfume~

@ NEW INBOX PERFUME
@ LIMITED TESTER PERFUME
@ GIFT SET
@ MINIATURE PERFUME
@ VIAL/SAMPLE
@ BODY LOTION & SHOWER GEL
@ COMBO PACKAGE

~ Surprise Delivery Services also available!!~

http://www.facebook.com/pages/Perfume-CiTy/10150116011190393

<LIKE us today!>

http://onlineshopcity.wordpress.com/

 

http://twitter.com/#!/OnlineShopCity

NOTED: Hopefully you all support saya. Mekacih! LotzOfLove~~

 

 

 

 

 

Prince William and Kate Middleton.

Sape ckp org “kurus” &¬† “aset” tak seberapa xleh menyerlah..

<statement mcm merujuk kpd diri sdiri jek>

No padding.. No korset.. for your BIG DAY!

Oh! Kate u look so “gojes”..

Sgt2 elegant..

So, xdelah ralat sgt “clash” dgn William dulu..

<hhahahha.. perasan meh!>

Sy sempat mencurik masa tgk live royal wedding ni via online..

Mmg xbuat keje pe lah kan.. hadap tu je!

In conclusion, xmo pning2 nk gmuk kan bdan yg xmo gmuk ni..

<dgil sungguh!>

Be yourself…

Tapi Prince William mmg cool lah..

Rambut nyer yg hampir2 botaks, xde pun cover2..

Lek je..Xde nk pakai2 rambut palsu ke.. Tanam rambut ke?

Overall, wedding dioarg mmg best.. wpun agak pelik melihat bermacam2 rupa topi..

Hahhaha.. tergelak dibuatnyer!

LotzofLurve~~

CUN FILM

Sinopsis Filem Cun

Luna Latisya seorang pengacara terkenal, bercinta dengan Ryan Hidayat, seorang pelakon. Program yang diacarakannya (Meletops) memerlukan beliau menerjah kehidupan peribadi selebriti tanahair. Yang terkini, ‚ÄėMeletops‚Äô ke rumah Ryan Hidayat untuk kejutan hari lahirnya. Namun lain pula yang terjadi apabila Ryan ditemui bersekedudukan dengan seorang artis baru, Siti Senjakala. Luna berang lalu terus memandu pergi bersama Tom, pembantu peribadinya. Tom membawa Luna ke kampung halamannya di Utara Semenanjung. Sampai di kawasan kampung, kereta Luna tersekat di kawasan lumpur, memaksa Luna dan Tom bermalam di dalam kereta.

Keesokannya, mereka ditemui oleh Atan, kawan baik Tom di kampung. Mereka dibawa ke rumah Atan. Pada awalnya Luna sukar menyesuaikan diri dengan persekitaran kampung. Setelah beberapa hari, kereta Luna masih belum siap. Luna tiada pilihan, kecuali terus bermalam di rumah Atan. Namun keluarga besar Atan yang cepat mesra menyebabkan Luna mula menyesuaikan diri. Adik Atan, Manis, gadis `istimewa’ sangat sukakan Luna. Kereta sudah siap, tibalah masa Luna perlu kembali ke Kuala Lumpur. Luna yang mula jatuh hati dengan persekitaran dan orang-orang di situ meminta izin untuk tinggal lebih lama. Semua orang gembira dengan keputusan Luna. Luna dan Atan semakin rapat, walaupun sering tak sependapat.

Luna kini mengenali kehidupan kampung yang selama ini begitu jauh daripada dirinya. Daripada bermain lumpur di sawah, menunggang kerbau, hinggalah memasak di dapur kayu, semua sudah dipelajarinya. Orang popular sepertinya, lambat-laun pasti dapat dijejaki. Krew penerbitan ‚ÄėMeletops‚Äô dapat menjejaki Luna. Ryan turut serta untuk memujuk. Luna tiada pilihan, kecuali pulang ke KL apabila Atan menghalaunya setelah menyangka Luna adalah tunangan Ryan yang selama ini cuba disembunyikan oleh Luna. Luna kini kembali mengacara. Candy, penerbit rancangan ‚ÄėMeletops‚Äô sentiasa mahukan rancangannya mengungguli carta teratas. Tanpa pengetahuan Luna, Candy menjemput Atan menjadi tetamu rancangannya. Atan bersetuju. Merekapun bertolak ke KL menaiki lori Atan. Rancangan bersiaran secara langsung, Atan dibawa masuk‚Ķ Luna dan Atan terkedu apabila bertentang mata. Atan marahkan Luna kerana menyangka Luna menipu dan mempermainkannya. Luna pula marahkan Candy kerana memperalatkan mereka berdua untuk menaikkan lagi carta rancangan ‚ÄėMeletops‚Äô.

// //

As usual..

Film ni mmg genre favourite sy, ROMANTIC COMEDY~~

Last nite menikmati citer ni dgn ditemani tisu & gelak ketawa sorang2…

<Asl lah sy dilahirkan sbg seorang yg sgt sentimental & hati kecik ni!!>

Lain gler Maya Karin & Remy ni berlakon..

Pandailah si Osman Ali ni mengarahkan diaorg..

Faezah Elai berlakon pun ok, wpun kurang gemar dgr gelak ketawa ala2 hantu xcukup mkn..

Ning Baizura sgt over.. make up, bj, percakapan.. eeee~~ xgemar sungguh!

So, sape blum tgk.. pg beli cd cpt2..

Confirm best ! <sesape bukan sentimental person dilarang menonton>

Jom layan soundtrack citer ni!!

LotzofLove~~

NOTED:¬† TQ kepada si pembeli CD—–>> Eddie Ramlie :p

I Love Adam Sandler

Plot Summary: In “Just Go With It,” a plastic surgeon, romancing a much younger schoolteacher, enlists his loyal assistant to pretend to be his soon to be ex-wife, in order to cover up a careless lie. When more lies backfire, the assistant’s kids become involved, and everyone heads off for a weekend in Hawaii that will change all their lives.

Oh! ADAM SANDLER~~

Sy mmg big fan ADAM SANDLER..

Wpun kdg2 dia mcm bengong je kan..

So, last nite meng “FREE” kan diri watching this movie..

Huh! Tgk DVD je..

<smbil mkn maggie goreng + telur mata half cooked + pepsi = pengganti pop corn!>

Hadoiiiiiii!

Mmg best giler citer ni.

Mmg perfect match lah dia dgn si janda Brad Pitt ni—->> Jennifer Aniston!

Ditambah perisa dgn aweks sexy yg  berbikini yellow mellow..

Muka suci bersih <xde jerawat> plus menggoda..

Psssttttt~~ Nicole Kidman pun ada k!!!!!

Wiwitttt~~

Overall, sy kasi 5 star!

As usual lah ending for sure happy kan..

Kepada mereka2 yg suka nengok citer happy2, love story, funny2 & xpyh duk nk pk..

Sila2 lah tgk citer ni..

Tapi xsure kat cinema ada lagi ke tak..

Mekacih lah kat MR.EDDIE sbb belikan CD ni.

Mesti feel guilty sbb sy ajak mau tgk kat wayang dia refuse.. Huh!

LotzofLurve~~