Kipas Vulu2?? Dan Lain2~~

Pe tu?

Hahhaha….

Kipas yg berbulu putih lah… adoooi!

Smlm dh jumpa.. tros grab je.. sgt cheap2 uooaaallls!

RM 8.50 per unit.. (sy tnya 3x tau kat tokey tu aout the price)

Ada usha2 kat tmpt lain adaRM 10, RM 20 & RM 25

Erkkk! padahal material & size sama je, lucky lah i found this place..

“BASKET SHOP!!”

Ala… kat Petaling Street je, nearby Uda Oceon & Mcd yg dh bankrap!

(beriya2 cari landmark tu.. hampeh btul!)

Nasib baik Mr.E, sudi menemaniku sbb kebetulan dia cr decor utk Hallowen..

(sy di“haramkan” ke P.S sorang yer kwn2… risau katanyer)

Rambang mata gaklah lepak kat kedai ni…

Ada bakul, tray, lantern paper (yg tgh “in trend” for wedding skrg), decor, doorgift, ribbon… & etc!

Confirm pg lagi nnt… Tapi kena ikut monthly list yer cik siti rahmah..

Meh nengok list2 yg sy perlu cari during this month:

1. Baju Nikah

2. Bantal Kekabu (Dh jumpa kat Gombak ni, tp nk survey price kat tmpt lain dulu)

3. Bed Sheet (Bila nk pg SOGO ni??)

4. Door Gift For VIP (alaa…. xtau lah nk kasi apa? xpyh kasi boley? kah.kah.kah)

5. Payung Lace

6. Bunga Telur Pahar (tinggal nk pay deposit je)

Saya agak “ganjil” or “terbalik” org ckp for my wedding preps..

Org lain settlekan yg besar2 dulu mcm Canopy, MUA, Bridal House, Catering, Photography & Videography, Entertainment (Karok, Kompang, etc)

Sy lagi suka settlekan benda remeh temeh ni dulu.. sbb ada yg sy suka cari sdiri and DIY mcm door gift for kidz yg sudah SETTLED!

And of course ada certain2 part sy xyh pk:-

1. Catering: Mak & Abah sponsor (Gotong- royong masak sdiri)

2.  Photography & Videography (Abg sy sponsor sbb dia cameraman)

The rest, my own money lah!

 

NOTED: Blog ni akan dipenuhi ceritera wedding preps sy until next year! :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s