Contest Baby Ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com

banner comey
Image
mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com
NAMA MAMA: SITI RAHMAH BINTI OTHMAN
NAMA ANAK: NUR ARISSA NAJWA BINTI NOOR AL-YUHADI
Hadiah Pilihan hati: Trunki bag (Pink colour)
List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang
(pilih salah satu sahaja).
1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys
Hadiah Pilihan hati: Trunki bag (Pink colour)
Syarat2 peraduan.. Senang okehh!
Peraturan contest ::
Contest bermula sekarang!!!
12.6.2013 hingga 7.7.2013.
 
1.contest terbuka kepada semua golongan masyarakat malaysia tanpa mengira kaum dan bangsa.
 
2. Semua lapisan umur boleh join.
 
3. Anda cuma perlu submit gambar baby anda dalam mood yang ceria. Tak kisah samaada baby tu anak sendiri,anak saudara, atau cucu.
 
4. Jika anda tiada blog,anda boleh submit gambar melalui facebook. 
 
5. Add facebook personal saya. (Ada di sidebar). Jangan add acc fan pages saya ye..
 
6.Create 1album khas dengan nama “contest baby ceria by barangbabymurah.blogspot.com”
 
7. Di dalam album tersebut,anda diwajibkan letak banner contest(refer gambar diatas).
 
8. Kemudian,anda upload gambar baby anda dalam mood yang ceria dan HARUS TAG FACEBOOK saya.
 
9. Description gambar haruslah letak point2 berikut :-
1. Jom membeli barang baby dengan harga borong minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot com
 
10. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.
 
List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI DI RUANGAN CAPTION GAMBAR BABY ANDA. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH YANG ANDA PILIH JIKA ANDA MENJADI PEMENANG.
 
1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys
 
Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.
 
11. Jika anda nak join melalui entry blog,  anda harus letak title entry :: contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com
 
12. Anda harus masukkan gambar banner contest.
 
13. Masukkan juga gambar anak anda dalam mood ceria.
 
14. Anda perlu menulis di bawah gambar tersebut :- ” mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com”
 
 
15. Anda juga harus menulis hadiah yang anda nak jika anda dipilih sebagai pemenang.
 
List hadiah yang ditawarkan kepada anda jika anda menang(pilih salah satu sahaja).ANDA MESTI COPY PASTE SENARAI HADIAH YANG DITAWARKAN INI KE DALAM ENTRY YE. KEMUDIAN BARU MENTION HADIAH APA YANG ANDA NAK JIKA ANDA DIPILIH SEBAGAI PEMENANG.
 
1.rocker fishes price newborn to todder(biru).
2. Trunki bag (pink,merah,purple,kuning,biru)
3. Ergo carrier (hitam,pink,grey,hijau,biru)
4.toys storage(pooh,cars,princess)
5.playmat mothercare(pink, lion)
6.toilet train toddler
7.elc purple with hanging toys
 
Sila pilih salah satu. Jika anda dipilih sebagai pemenang,saya akan hadiahkan pilihan yang anda pilih di awal contest.
 
 
16. Submit kepada saya entry tersebut dengan meninggalkan link entry anda pada ruang komen.
 
 
17. Sama ada join melalui facebook atau blog,anda jangan lupa untuk letak nama penuh anda dan nama baby anda.
 
 
18. Hanya akan ada 2pemenang dan 8orang hadiah saguhati. Hanya pemenang PERTAMA yang akan dapat hadiah yang dipilih sendiri, pemenang KEDUA akan mendapat TRUNKI BAG. 8 orang saguhati akan menerima rompers ck 3in1.
 
 
19. Jika anda pasangan yang berkawen,anda dan suami boleh join secara berasingan.
 
 
19. Anda boleh ajak family anda untuk join, 1baby ada 6 7 gambar pun tetap saya terima,tapi haruslah berlainan owner blog dan berlainan owner facebook.
 
 
20. Gambar tak semestinya anak anda seorang..gambar anak anda dengan anda boleh. Dengan kawan2 dia boleh..tapi mesri makesure anak anda nampak ceria,nampak happy dalam gambar.(if dalam gambar ramai baby,tolong inform saya mana satu anak anda ye).
 
21. Contest terbuka kepada baby/toddler umur 6bulan hingga 5tahun.
 
23. Dibawah gambar banner samaada difacebook atau di blog,sila copy paste langkah2 untuk join contest ini.
 
 
22. LETAK SEKALI TARIKH MULA CONTEST DAN TARIKH TUTUP CONTEST YE.
TARIKH TUTUP CONTEST PADA 7.7.2013
Sebarkan..~

WESTERN CABANA@GREENWOOD

182618_2874424195644_1884459128_n

FISH & CHIPS

644260_2874425435675_615729815_n

LAMB SHOULDER 

581133_2874428955763_471222307_n

MONSTER BURGER 

531681_2944966719163_133038066_n

DOUBLE JUNIOR BURGER 

166709_2874418875511_200528540_n

JUMBO HOT DOG 

307311_2874422555603_1627222658_n

SPAGHETTI CARBONARA 

184908_2553232646056_709765574_n

MEATBALL  with Mushroom & Cheese Sauce

295612_2874424915662_1706633240_n

JUMBO BURGER WITH FRIES *Dine in Only* 

549245_2874421955588_265592379_n

SANDWICH

226990_2884772734351_1518910697_n

ICE BLENDED

*Strawberry/Mango/Kiwi/Soursop/Guava 

Location?

577275_2943106352655_513801776_n

 

Sudi2 lah datang ke kedai saya yer..ūüôā

12.12.12

Fuh!

Dkt 2 month x berblog rupanyer.

Bkn berhabuk, siap ada spiderman lagi buat sawang ni..

Sy sudah 37 weeks. ANYTIME boley deliver bdk tecikk ni..

Papanyer bz suh keluar today.. Cantik IC nnt katanyer..

ALHAMDULILAH, brg2 baby sume dh complete, beg pun dh siap pack.

Tunggu masa je ni..

Skrg pg & blk keje dihantar yer.. Heaven you!!

Bkn sbb mengader, tp slalu rs nk pitam esp ptg.. Sy si preggy yg ada ANEMIA!!!

So, for safety.. Si suami terpaksa rela jadi supir xberbayor (syg juga kt aku rupanyer.. :p)

Nama baby pun dh finalize for both gender.. Miahahahhaha!

Keje kt opis ni pun dh byk yg settled, so xde nk risau sgt..

Baby pun dh kt bwh, mmg doa byk2 boley bersalin normal..

Berat I skrg 55kg you.. amik ko naik 15kg..

Tapi suka, sbb rs badan berisi.. Bertahun kot kurus keding aku ni..

Berat xpernah lebih 40kg..

Kesimpulannya, sy xsabar nk pi hospital.. Nk tgk my little junior..

Semoga dipermudahkan. AMIN

Baby Bubbles: 3D/4D Experience

Oh sygku intan payung xmo bgn daripada lena! *mama & papa kamu frust!*

Kronologi:-

1. Pagi2 sudah kejut papa kamu bgn, cian dia tdo xsmpai 3 jam sbb before tu blk lewat pagi

2. Otw pg klinik pujuk2 kamu suh tunjuk muka & kangkang besor2! *hahahah*

3. 1st scan; kamu duk bersujud muka tutup dgn tgn, konon2 malu.. *cubit nk??*

4. Doc advice pi mkn dulu & jln2.. Mama kamu tros bedal 2 keping roti canai + meloo ais kaw! *mata papa kamu terbeliak tgk selera buaya bini dia..*

5. 2nd scan; nmpk muka sebelah je.. Si tembam + perut bolatt + mulut muncong mcm mama.

6. Siap angkt2 kaki smpai ke dahi ala2 acrobatic.. *papa kamu teruja.. hahahaha*

7. Alhamdulilah, kamu sihat & nmpk “burger” kamu..* Hi gegurl!*

8. Total payment: RM 93 ONLY (including CD with pic,video + printed 3D scan)

So sila ke sini yer, xpyh buat appointment tapi kena pg pagi2:-

KLINIK FAMILI DR WAN KAMARIAH

NO 19G, JALAN 9A/55A TAMAN SETIAWANGSA

54200 KUALA LUMPUR
TEL : 4256 0462 

NOTED: Now tgh gado2 mnja dgn papa kamu nk bubuh nama pe.¬†Dulu agreement baby boy dia kasi nama.. tiba2 tukar fikiran 1st baby dia bubuh nama… bnci tahu!

Baby Bubbles Checklist

Hi!

Sy dh 6 month preggy.. Yihaaaaa!

Sudah start shopping-mopping sket2.. sket keeee??’

So far kt bwh ni checklist brg yg sudah di beli & bakal di beli..

GRAND TOTAL: RM 554.48!!!  *buat masa ni yer kwn2!

Now, tgk brg baby dkt 2 hour lekkk je..

Balik umah terbongkang tdo..ūüėõ

Byk lagi yg lompong2 checklist ni..

Hopefully sempat lah complete before “kesemputan kemengahan” semakin trok

PEACE!

 

FEEDING 
No. Items Quantity Notes/Aim Budget/Price
1 BPA Free Feeding Bottle (5oz/9oz) 4 AVENT RM110
2 Breast Pump
3 Storage Bottle 10 Autumz  FOC
4 Storage Bag/Plastic 30 Autumz 10.32
5 Cooler Bag 1 Autumz                       94.20
6 Reusable Ice Pack 3 Autumz  FOC
7 Sterilizer
8 Warmer
9 Nipple Cream
10 Nursing Bra
11 Nursing Pad Washable
12 Nursing Pad Disposable*
13 Nursing Pillow*
14 Bottle & Teat Brush 1 AVENT  FOC
* Yet to purchase TOTAL (RM):                     214.52
BABY GEAR/CLOTHING
No. Items Quantity Notes/Aim  Budget/Price
1 Short Sleeve 1 Pureen                          6.50
2 Long Sleeve 3 Pureen                       20.90
3 Rompers/Bodysuit 8 Carter’s & Disney ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 74.00
4 Short Pants
5 Long Pants 4 Pureen                       27.40
6 Mittens & Booties 4 Pureen, Tollyjoy & Anakku                       28.60
7 Binder Mimi’s stuff
8 Baby Bib/Washcloth 2 Carter’s & Disney ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† 10.00
9 Legging
10 Socks/Stoking
11 Boonet
12 Wristlets
TOTAL (RM):                     167.40
BABY NURSERY/FURNITURE
No. Items Quantity Notes/Aim  Budget/Price
1 Cot
2 Bedding Set, Pillowcase
3 Blanket (1 Hooded/2 non-Hooded) 3 Pureen & One Baby World                       41.90
4 Mosquito Net with Stand
5 Storage Drawer for Baby Gear*
6 Swaddle*
7 Baby Swing/Rocker/Bouncer
8 First year co-infant sleeper
9
TOTAL (RM):                       41.90
BABY CARE, GROOMING & BATHING
No. Items Quantity Notes/Aim  Budget/Price
1 Toiletries (Shampoo, Lotion, etc)
2 Towel 1 JJ                       10.90
3 Cotton Buds Anakku                          4.50
4 Nasal Aspirator 1 Baby Kiko                          6.90
5 Bathtub/Basin
6 Vicks for Baby/Minyak Telon
7 Thermometer 1                       14.16
8 Nail Clipper + Comb 1 Anakku                       13.90
TOTAL (RM):                       50.36
BABY DIAPERING/LAUNDRY
No. Items Quantity Notes/Aim  Budget/Price
1 Newborn Diapers
2 Diaper Wipes 2 Pureen                          9.60
3 Changing Mat 1 Anakku                       20.00
4 Diaper Rash Cream 1 Johnson&Johnson                          8.90
5 Tissue
6 Detergen
7 Laundry Bag 1 IKEA                       15.90
8 Napkin 12 Anakku                       25.90
TOTAL (RM):                       80.30
TRAVELLING/EXTRA
No. Items Quantity Notes/Aim  Budget/Price
1 Car Seat/Infant Carrier
2 Stroller
3 Baby Sling
4 Nursing Cover
5 Diaper bag
6 Thermos
7
TOTAL (RM): ¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† –
FOR MAMA
No. Items Quantity Notes/Aim  Budget/Price
1 Jacket/Sweater
2 Maternity Pad
4 Socks
5 Confinement Set
6 Massage Oil
7 Slipper
8 Clothes (kemeja, kain batik, etc2)
9 Disposable Panties
10 Supplement
11 Girdle
TOTAL (RM):
HOSPITAL CHECKLIST (MAMA)
No. Item to Bring Quantity Notes/Aim Tick (/ or X)
1 Identity Card
2 Check-up Book
3 Insurans Card/Credit Card
4 Handphoe & Charger
5 Blouses & T-Shirt
6 Long Skirt/Kain Batik
7 Socks
8 Panties (Washable/Disposable)
9 Nursing Bra
10 Breast Pad (Washable/Disposable)
11 Sweater/Jacket
12 Toiletries
13 Towel
14 Maternity Pad
15 Slipper
16 Massage Oil
17 Plastic Bag
18 Thermos
19 Food/Baverages (bread,milo,etc)
20 Kurma & Air Zam-zam
21 Camera
HOSPITAL CHECKLIST (BABY)
No. Item to Bring Quantity Notes/Aim Tick (/ or X)
1 Long Sleeve Shirt/Bodysuit
2 Long Sleeve Pant
3 Mittens & Booties
4 Diapers
5 Towel
6 Blanket/Napkin
7 Barut
8 Baby Wipes/Cotton Ball
9 Toiletries
10 Minyak Telon
ETC
No. Item (/ or X) Notes/Aim Budget/Price
1 Hospital Fees
2 Miscellaneous
TOTAL (RM):
GRAND TOTAL (RM):       554.48

NOTED: 1 October 2012 next check up… aku xsuka amik darah tahu!! ok bye~~

Hello Trimester 2!

17 weeks!

# Dah start rs baby gerak or lebih tepat “kegelian” melampau.. Kdg2 time buat keje leh gelak2..

# Weight: 45.5kg (suka sgt time timbang berat.. naikk jeeee!)

# Selera mkn mcm gajah.. Dah boley mkn sume bnda.. *My hubby geleng kepala tgk sy mkn

# Suka makan IKAN!

# Tgn & kaki dh mula rs kebas2.. *dh pecahkan termos air kesygan sbb tiba2 tgn xleh genggamūüė¶

# Cpt mengah! Dh xleh jln laju2 mcm dulu.. *skrg dh jln mcm itik pulang ptg.. muahahahha!

# Pinggang pun dh start rs sakit2..

# Baju mmg kebykkan xleh nk pakai.. Muat tapi sume nmpk yutt terjojol.. *this month nk shopping bj skali dgn raya

# Pakaian kecik mmg dh start tukar.. Sume sudah bertukar!! Termasuk lah Miss “B” *ni normal kottt

# Sudah boley gosok gg pagi2! *nikmat dunia..

# Keliling kepala naik mcm benjol2.. tp bkn jerawat.. *maybe panas kot!

# Pening2 dh makin kurang tapi nk “membuta” tu masih remain the same.. Mata ni nk kuyu je..

# Kurang dh bergado manja dgn laki sdiri.. Maybe hormon dh baik sket.. *eh boley eh mcm tu??

# Still sensitive if My Hubby termarah.. Mula lah air mata duyung meleleh2..  Nangis tersedu2.. (ok tau bab ni ngader)

*Dia xmara sbnrnyer, cuma nada suara dia tegas.. ok slhkan hormon sensitive!

# Masih boley ctrl nafsu beli brg bdk tecikk ni.. Everyday cari info baru & survey2.. *Tunggu pas raya yer.. Time tu dh masuk 5 bulan

# Nama baby boy & gurl sudah ada.. Papanyer kasi nama baby boy.. & mamanyer kasi nama gurl *fair & lovely

NOTED: Semoga dapat berpuasa penuh tahun ni.. AMIN!

~Doa Semasa Hamil~

Ya Allah,

peliharalah anakku ini selama ia berada di dalam perutku, dan sihatkanlah dia,

Engkau yang menyembuhkan, tidak ada penyembuhan selain penyembuhanMu,

Penyembuhan yang tidak meninggalkan penyakit.

Ya Allah,

rupakanlah atau bentukkanlah dia yang ada diperutku dengan rupa yang baik

dan

tetapkanlah di dalam hatinya iman kepada Engkau dan kepada RasulMu.

Ya Allah,

keluarkanlah dia dari perutku dengan mudah dan selamat.

Ya Allah,

jadikanlah dia sihat yang sempurna berakal dan pandai, alim dan beramal.

Ya Allah,

panjangkanlah umurnya, sihatkanlah badannya, baikkanlah akhlaknya, fasihkanlah lisannya,

baguskanlah suaranya untuk membaca Al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W,

dan

segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam.

Rutin Selepas Berkahwin

Pejam celik.. Pejam celik jeeeee..

Dah 4 bulan duduk dgn “housemate baru”

Muehehhehhehhe~~

Alhamdulilah, so far so good..

Still cuba menjadi isteri yang solehah dan kurangkan buat dosa dgn laki.. Hahhaahha..

Still tgh sesuaikan diri dgn perubahan hormon yg amatlah ketara ni hah!

(oittttttt!! bdan lesu & nk membuta je since preggy ni)..

Ok, stop melalut ke laut..

Jom tgk my daily routine yg 360 darjah berubah… *sy redha

 

# Pagi “wajib” bancuh melooo utk En.Hubby.. Dia mmg xmkn breakfast sgt.. Kdg2 je minta roti or telur setengah masak..

# Pastu hantar dia pg keje dpan muka pintu.. Tunggu dia start motor lah.. Pakai kasut lah.. belek rambut dkt 5x baru sy terkedek2 bersiap pg keje.. *salam xlupa yer..

# Every nite pun kena bancuh air juga..  Wpun kdg2 dia terpaksa kejutkan bini dia ni yg pantang tgk tilam & bantal.. ZzzzzzzZzzzz..

# Menu yg penah & berjaya sy masak: Nasi goreng kampung, ikan sardin goreng berlada, kari ikan bawal, taugeh ikan masin, sup tulang, ¬†meehoon goreng, kailan ikan masin, kangkung goreng belacan.. Opsss! Masih xsempat nk blajar masak taucu & ikan tongkol.. *xreti sbnrnyer…

# Setiap Jumaat pas blk keje dh start merendam kain baju.. Ehemm… basuh pakai tgn yer.. Washing machine xdo lagi..

# Setiap Ahad dh start iron sume baju utk 1 week.. Skrg iron baju dh kena duduk kat kerusi xlarat mak nk diri mcm dolu lagi..

# Kemas rumah seminggu skali shj.. Cepat mengah skrg ni.. Huhuuhuhuhuhu.. Nasib baik rumah kecik.. So, xbrapa nk fening..

Eh! ni je kot yg terpk kat kepala ni… Xsabar nk tunggu next Thursday.. Nak jumpa bdk tecikk dlm yutt..ūüôā